Screenshot 2022-10-11 at 11-49-28 Käringön ❤️ Min bild av öa (_en_bild_av_karingon) • Foto | Screenshot 2022-10-11 at 12-04-43 Käringön ❤️ Min bild av öa (_en_bild_av_karingon) • Foto | hallo_058%20-%20Foto%20Jonas%20Ingman_edited | IMG_20210514_150107_1 | IMG_20190925_154055 |
---|---|---|---|---|
Vallerö | 20241017_160708 | havskräftor okokta | Karolina Martinson 02 | Hotell Käringön_Z4A7916- Photo Cred Amplifyphoto |
Karolina Martinson 07 | Screenshot 2022-10-11 at 11-46-28 Käringön ❤️ Min bild av öa (_en_bild_av_karingon) • Foto | IMG_20220817_185021(1) | IMG_20220825_174837 | IMG_20200420_133109(1) |
Amplifyphoto__C6A4224 | IMG_20190925_131254_edited | Amplifyphoto_2C6A9580 |
HÅLLBARHETSKLIVET
VI JOBBAR MED STÄNDIGA FÖRBÄTTRINGAR INOM HÅLLBARHET
Fokusområden:
-
Havet och havsmiljön
-
Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt
-
Bra för både boende och besökare
-
Fler besökare när det inte är fullt
-
Fler heltidsjobb och en mer robust verksamhet
Det finns oerhört mycket att göra inom varje område men det är bara genom att ta små steg i taget som vi kan klara av en positiv långsiktig förändring. Eftersom vår verksamhet är belägen på en ö betyder havet oerhört mycket för oss. Vi kommer att vara fokuserade på att tillvarata alla möjligheter som havsmiljön erbjuder samtidigt som vi minimerar vår negativa inverkan.
Vi strävar efter att hålla öppet restaurangen även under off-season så att Käringöns fasta befolkning skall ha någonstans att träffas regelbundet. Responsen har varit enormt positiv och vi känner att det bidrar till en god sammanhållning.
Pågående förbättringsprojekt
Besökare till Käringön stannar vanligtvis 1 – 2 nätter. Tillsammans med destinationen har vi inlett ett arbete som syftar till att gästerna ska förlänga sin vistelse, vilket är bra ur ett hållbarhetsperspektiv. För att åstadkomma detta jobbar vi med att utveckla aktivitetsutbudet och förbättra marknadsföringen av aktiviteter.
Vår krog – Käringöns Brygga har som målsättning att öka andelen lokal mat på menyn. Vi samarbetar med Käringöns lokala fiskare som levererar förstklassiga råvaror till vår restaurang. Vi samarbetar även med Karolina Martinsson och Stefan Hagerling som är pionjärer inom tillvaratagandet av tång och strandväxter.
Vi inventerar årligen kemiska ämnen som används i verksamheten. Genomgången har bland annat lett fram till att vi bytt ut rengöringsprodukter som enligt produktinformationen ”kan ge skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer”.
Vi erbjuder ett antal aktiviteter för besökare till Käringön, till exempel fisketurer. Förutom de upplevelser gästerna får vill vi även förmedla kunskap om tillståndet i havet. Samarbeten med andra organisationer och aktörer gör att vi kan förmedla korrekt information. Vi samarbetar till exempel med organisationen Strandstädarna och erbjuder företag en möjlighet att bidra till rena stränder omkring Käringön.
Vi ingår sedan ett år tillbaka i Nores, en medlemsägd inköpsorganisation med lång erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen.
Nores baseras på non-profit där överskottet går tillbaka till ägarna. Nores ställer höga krav på sina leverantörer, samarbetspartners och sig själva för att nyttja resurserna, människorna och miljön på bästa möjliga sätt. Avtalet innebär att vi följer deras leverantörsriktlinjer som inkluderar bland annat arbetsmiljö, tvångsarbete, barnarbete, jämställdhet, miljö, djuretik, hänsyn och korruption.